Sadolin Classic Aqua

Balace Technology- egyesíti a vizes és oldószeres termékek előnyét; extra hosszú nyitott idő (sokáig eldolgozható), de gyors száradás és kiemelkedő tartósság.
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság Gyalult fánál 12-15 m2/L Fűrészelt fánál 6-8 m2/L rétegenként, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
 • Száradási idő 20 perc után porszáraz.
  90 perc után esőálló bevonat.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Könnyen felhordható
 • UV álló
 • Megőrzi a fa természetes szépségét.
 • Időjárásálló
 • Balance Technology- Egyesíti a vizes és oldószeres termékek előnyét
 • Extra hosszú nyitott idő
 • 90 perc alatt esőálló
 • Vizes bázisú, környezetkímélő
 • Víztaszító
 • Mélyen beszívódik a fa pórusaiba

Termék leírás

A Sadolin Classic Aqua 3in1 alapozó és vékonylazúr egyben, penészgomba bevonatvédő. A vizes bázisú vékonylazúrok új generációja!
Balance Technology: egyesíti a vizes és oldószeres termékek előnyét; extra hosszú nyitott idő (sokáig eldolgozható), de gyors száradás és kiemelkedő tartósság.
Kültéri vizes bázisú, gyorsan száradó selyemfényű vékonyrétegű impregnálólazúr. Mélyen beszívódik a fába, ezáltal tökéletesen kiemeli a fa természetes erezetét. Natúr és korábban impregnált fafelületek bevonására. Vízlepergető, UV álló bevonatot képez, ezáltal véd a nedvesség és az időjárás hatásai ellen. Akár 7 év védelmet biztosít az időjárás okozta igénybevétellel szemben (Sadolin Base Plus alapozó és 3 réteg Sadolin Classic Aqua előírásszerű használata esetén). Száradás után szagtalan.A bevonat ellenáll a penészgombának és a biokorróziónak. A kórokózók által már fertőzött fa esetében, egyéb célzott védelem is szükséges lehet.
Extra hosszú nyitott idő következtében sokáig eldolgozható, könnyen ecsetelhető.
A színes változatok védik a fát a nap UV sugárzása ellen.
20 perc után porszáraz.
90 perc alatt esőálló bevonatot kapunk.
Mélyen beszívódik a farostok közé. Vízlepergető, víztaszító hatású.
3in1: normál igénybevétel mellett alapozó nélkül is felhordható.

Alkalmazás

Használat előtt és közben alaposan fel kell keverni. Felhordás: ecsettel, szálirányban, alaposan dolgozzuk be! Felhasználásra kész. Nem kell higítani.
- Kültér: korlátozottan mérettartó faszerkezeteknél:
alapozás: Sadolin Base Plus a fafelület telítéséig
Festés: 1-2 x Sadolin Classic Aqua
- Kültér: nem mérettartó faszerkezeteknél:
alapozás: Sadolin Base Plus a fafelület telítéséig
festés: 2 x Sadolin Classic Aqua
- Kültér: mérettartó faszerkezeteknél:
alapozás: Sadolin Base Plus a fafelület telítéséig
festés: 1 x Sadolin Classic Aqua vékonylazúr,
festés: 2 x Sadolin Plus vizes bázisú vastaglazúr
Megfelelő, gondos kivitelezés esetén, az időjárásnak nem fokozottan kitett helyeken 7 év élettartam is elérhető, ezt követően felújító festés szükséges.
Ne használjuk 8 °C alatt és 30 °C felett; nem kellően száraz fára (18 % nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre.
Alábbi fafajtákra javasolt: Akác, Bükk, Ében, Fenyő, Teak, Tölgy.
Javasolt: Kültéri, kezeletlen fafelületekre. Puhafából és keményfából készült kültéri faszerkezetek (ajtó, ablak, zsalugáter) homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, fakerítés, fabútor festésére. Nem alkalmas járófelületre!
Kerítések esetén a bütü zárásról, (a bütü kezeléséről) gondoskodni kell.

Biztonság

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Tartalmaz 3-jód-2-propinil-butil-karbamátot, hidroxi-fenil-benzotriazol-származékokat, polimer benzotriazolt, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-ont, C(M)IT/MIT(3-1), MBIT, 2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-oktil-2H-izotiazol-3-on. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  A festetlen, új fa száraz, tiszta, zsírmentes és egyenletesen csiszolt legyen. A gyantakiválást Supralux H-400 hígítóval kell lemosni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni. A fát Sadolin Base Plus-al alapozzuk kültérben. Elhasználódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni és portalanítani. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületeknél.
  ALAPOZÁS: Sadolin Base Plus impregnálószerrel telítésig alapozni. Alapozás után 2 óra elteltével ecsettel hordjuk fel 2-3 rétegben. Alapozó nélkül 3 réteg szükséges.
  A bevonat karbantartása: a jól tapadó, ép, repedezésmentes lazúr bevonatot 1-2 réteg Sadolin Classic Aqua vizes bázisú vékonylazúrral átfestjük.
  A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt
  rétegszám után éri el.
 • 2. Tárolás
  +8°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...