Sadolin Extra

Megnövelt viasztartalom hatékony víztaszítás.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság Gyalult fa- 12-15 m²/L; Gyalult keményfánál- 17‐20 m2/L/réteg Durva, fűrészelt fánál- 6-8 m²/L
 • Száradási idő 14-24 óra;
  23°C / 65% páratartalom mellett: 17 óra
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • UV álló
 • Megnövelt viasztartalom
 • Extra hosszú élettartam
 • Könnyen felhordható
 • Flexiguard bevonat- Rugalmas bevonat, nem válik le, nem reped.
 • Megvédi a fát az időjárás viszontagságaitól. Teljes körű védelem- nap, UV, eső.
 • Véd a biokorrózióval szemben.

Termék leírás

Megnövelt viasztartalmának köszönhetően hatékonyan taszítja a vizet, fokozottabb védelmet nyújt a fa számára kiemelve a fa természetes szépségét és tartósságát.
A Sadolin Extra kültéri, selyemfényű vastaglazúr óvja és díszíti a kültéri fafelületeket. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárással, valamint a nap UV-sugárzásával szemben. A Sadolin Extra puhafa és keményfa felületek bevonására, natúr vagy már létező sértetlen, áttetsző bevonat festésére ajánlott.
Fából készült mérettartó faszerkezetek (ajtó, ablak, zsalugáter) homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, kerti bútor védelmére ajánlott alkidgyanta bázisú, oldószeres vastaglazúr. Modern összetevőinek köszönhetően mélyen behatol a fába, így akár 10 év évdelmet is biztosít.
Flexiguard: Rugalmas bevonat.
Ellenáll a biokorrózióval szemben.
Nagyon könnyű alkalmazni, könnyű a felületet felújítani.
Az időjárási körülmények gyakran próbára tesznek minket. Eső, napsütés és szél - fafelülteinket sem kímélik. A Sadolin Extra megnövelt viasztartalma könnyedén lepergeti az esőt és a nedvességet, a fa ezért tovább marad szép és egészséges. Sadolin. Védi a fát éveken át.

Alkalmazás

A Sadolin Extra vastaglazúrt a Sadolin Base felhordását követően 24
óra elteltével ecsettel hordjuk fel. A Sadolin Extra felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan fel kell keverni. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan szétoszlatjuk. Ne használjuk +5°C alatt vagy +30°C felett; tűző napsütésben; nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre. Szórással ne vigyük fel!
Javasolt bevonatrendszer: 1 réteg Sadolin Base alapozó a fa telítéséig, majd 2 réteg Sadolin Extra. Időjárásnak fokozottan kitett helyeken 3 réteg felhordását javasoljuk.
A bevonat karbantartása: A bevonat épségét évente ellenőrizzük, szükség esetén a bevonatot Sadolin Extra lazúrral fessük át. A Sadolin Extra alkalmas a Sadolin Classic bevonat felújítására is.
Színtelen és készre kevert színekben elérhető. A Sadolin Extra színtelent kültéren utolsó rétegként, fedőrétegként ne használjuk, mivel az a pigmentek hiánya miatt nem lesz UV álló. Színtelen kivitelben kültéren a Sadolin UV Extra termékünket ajánljuk.
A Sadolin Extra színei egymással keverhetőek, a megfelelő UV állóság érdekében a termék legfeljebb 30% Sadolin Extra színtelent tartalmazhat.
Alábbi fafajtákra javasolt: Akác, Bükk, Ében, Fenyő, Teak, Tölgy

Biztonság

Figyelem! Allergiás bőrreakciót válthat ki. Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Védőkesztyű használata kötelező. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. Kerülje a gőzök belélegzését. A szennyezett ruhadarabot le kell vetni és újbóli használat előtt ki kell mosni. HA BŐRRE KERÜL- Lemosás bő vízzel. Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén- orvosi ellátást kell kérni. tartalom/edény elhelyezése hulladékként- a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. Veszélyes összetevők- IPBC, poli(oxi-1,2-ethandiil), alfa-[(2Z)-3-karboxi-1-oxo-2-propenil]-omega-hidroxi-, C9-11 alkil éterek, maleinsavanhidrid.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  A festetlen, új fa száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A gyantakiválást H‐400 hígítóval le kell mosni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni. A fát Sadolin Base impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk. Amennyiben a felületre túl sok alapozót vittünk fel (fényes foltok, felületek jelennek meg), a felesleget hígítóval távolítsuk el, különben a lazúr nem tapad meg rendesen a felületen, és idő előtti kopást, leveles felválást okozhat!
  Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base‐zel újraalapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni,
  mint új felületnél.
  A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt
  rétegszám után éri el.
 • 2. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyen. Fagytól óvjuk!
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...