Sadolin Super Deckfarbe

Fedő hatású, faerezetet megtartó fafesték.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság 10-12 m2 /liter
 • Száradási idő Porszáraz kb. 1 óra Átfesthető önmagával: 2-4 óra. Megjegyzés: Az átfestési idő függ a fa fajtájától és a festési körülményektől: hőmérséklettől, páratartalomtól. Puhafa felületeken az anyag könnyebben beszívódik és a bevonat gyorsabban szárad. Keményfa felületeken a
  száradási folyamat hosszabb ideig tarthat.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Alacsony szagszint. Könnyű alkalmazás.
 • Víztaszító
 • Vidám és elegáns színek
 • Kiváló fedőképesség

Termék leírás

A Sadolin Super Deckfarbe a fa erezetét megtartó kiváló fedőképességű fa fedőfesték. 6 hónapnál régebbi, már megmattult cink és horganyzott lemez felületek bevonására is alkalmas.
Gyorsan száradó, vizes bázisú, selyemfényű, fedőfesték. Kül- és beltéri felhasználásra egyaránt ajánlott. Víztaszító, ellenáll az UV sugárzásnak. Nagyon rugalmas bevonatot ad, nem repedezik meg, nem pereg/ nem hámlik le a bevonat a felületről. Az időjárás okozta káros hatásokkal szemben hosszantartó védelmet biztosít. Puhafából és keményfából készült kül- és beltéri faszerkezetek egyaránt ajánlott, például: faház, homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, fakerítés, zsalugáter, fabútor.
A Sadolin Super Deckfarbe könnyen felhordható, nincs kellemetlen szaga. Öreg, vagy sötét árnyalatú felületek felújítására, vagy világos árnyalatúvá történő átfestésére is alkalmas. Visszavilágosítához használja a szahara színt.

Alkalmazás

A Sadolin Super Deckfarbe felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan keverjük fel a festéket. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan oszlassuk szét. Ne használjuk +10°C alatt vagy +30°C felett; tűző napsütésben; nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett). Ne túl vastag rétegben hordjuk fel a festéket!
Sötét felület visszavilágosítása: A régi festett felületről távolítsuk el a pergő máló festékréteget. Ahol ép a festékréteg, ott végezzünk finomcsiszolást, de a festékréteget nem kell lecsiszolni a felületről. Alaposan portalanítsunk és a portalanító ecsettel sose fessünk. Vonjuk be a felületet 1-2 réteg Sadolin Super Deckfarbe Szahara színnel. A száradást követően a felületet Sadolin vastaglazúrral kenjük át a kívánt színre. Válasszunk pl.: Sadolin Extreme, Sadolin Plus színei közül.

Biztonság

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Tartalmaz-1,2-benzizotiazol-3(2H)-ont, C(M)IT/MIT(3-1). Allergiás reakciót válthat ki. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Felületelőkészítés, felhordás: A festetlen, új fa száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A gyantakiválást H-400 hígítóval le kell mosni. A fát kültérben Sadolin Base Plus impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk. Amennyiben a felületre túl sok alapozót vittünk fel (fényes foltok, felületek jelennek meg), a felesleget hígítóval távolítsuk el, különben a lazúr nem tapad meg rendesen a felületen, és idő előtti kopást, leveles felválást okozhat! Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base Plus -al újra alapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél.
  A Sadolin Super Deckfarbe fafestéket a Sadolin Base Plus felhordását követően 2 óra elteltével ecsettel hordjuk fel. Beltérben ne használjunk alapozót.
  A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt rétegszám után éri el.
 • 2. Tísztítás
  Festőszerszámok tisztítása langyos vízzel.
  Festés során a szerszámokból a lehető legtöbb festéket fel kell használni.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...